RUNNING CONCERT OVERZICHT

galerieSPW59_raoulmichel

UITGELICHT: Historische locatie Galerie SPW59 voor even een Pop Podium!

Wist je dat een van de plekken met de meest rijke historie van Haarlem midden in de Burgwal ligt? De plaats waar eeuwen geleden Haarlems beroemdste vrouw woonde, Kenau Simonsdochter Hasselaer, die tijdens het Beleg van Haarlem heldhaftig strijd leverde tegen de Spanjaarden. Vandaag de dag doet deze bijzondere plek dienst als galerie en Bed & Breakfast! SPW59 is een prachtige locatie voor exposities, maar ook voor huiskamerconcerten.

En nu is het mogelijk deze plek te bezoeken en te genieten van een mini concert! Speciaal voor het tweede Running Concert wordt deze locatie ingericht als heus poppodium. We kijken erg uit naar het optreden van Raoul Michel. Als graag geziene gast op de Burgwal evenementen, brengt Raoul met zijn prachtige gitaarspel publiek in verroering. En speciaal voor dit miniconcert zal Raoul optreden mét band. Genre: lekkere pop met een vleugje folk! Put on your dancing shoes! 😉 Tot zondag 21 mei!

www.midsummerburgwal.nl

https://www.facebook.com/pg/Kenaushome
https://www.facebook.com/pg/GalerieSPW59
http://www.raoulmichel.com/

 

andriessenpianosvleugels_pieterdegraaf

UITGELICHT:
Andriessen Piano’s en Vleugels wederom onderdeel van Midsummer Burgwal Running Concert!

Een sfeervolle winkel aan de Botermarkt in hartje Haarlem met zo’n 50 instrumenten, een meubelwerkplaats en een technische werkplaats. Dat is Andriessen Piano’s en Vleugels. Op traditionele ambachtelijke voeren 15 toegewijde medewerkers reparaties en restauraties aan piano’s en vleugels uit. Alles is mogelijk!

Wij zijn heel vereerd dat trotse eigenaren Frank & Gemma Bonarius hun voormalige pakhuis in de Burgwal wederom omtoveren tot fantastisch podium voor een van de vier Midsummer Burgwal Running Concert concerten. En uiteraard is er gezorgd voor een uniek optreden! Ditmaal zal pianist en componist Pieter de Graaf een mini concert geven. Zijn biografie is niet bepaald mini. Pieter de Graaf is verbonden aan Kytopia, een initiatief van creatieve geesten (waaronder Kyteman) die hun liefde voor de muziek en de kunst van creatie delen. De Graaf omschrijft zijn muziek als kaderloos en onbegrensd en speelt pianocomposities en improvisaties.

Wij kunnen niet wachten! Bekijk het gehele programma en bestel kaartjes via midsummerburgwal.nl. Tot zondag 21 mei!

http://www.pieterdegraaf.com
http://www.andriessenpiano.nl

galeriedestockroos_merelmoistra

UITGELICHT: Unieke expositieruimte, uniek optreden: grijp die kans!

Aan de Hagestraat, midden in de Burgwal, is een unieke expositieruimte gevestigd. Galerie de Stockroos. Onderdeel van de Spaarnekunstroute en van de Kunstlijn Haarlem. Een aantal keren per jaar zijn hier diverse exposities van fotografie of schilderkunst te bezichtigen. Het prachtige huis met een mooie lichtinval aan de voorzijde geeft bijzondere kunstenaars een kans om zich te tonen.

We zijn vereerd dat Merel Moistra op zondag 21 mei deze kans grijpt met een optreden aldaar! Met oneindige en veelzijdige creativiteit neemt ze het publiek mee in haar wereld als komisch kunstenaar. En die wereld is groot. Met vele prijzen op haar naam sierde ze met haar eigen stijl, grappen en prachtige liedjes meerdere cabaret- en kleinkunstfestivals. Het Running Concert is de perfecte gelegenheid om dit unieke optreden op deze unieke locatie te bezichtigen! Graag tot zondag 21 mei!

http://www.merelmoistra.nl/
http://www.stockroos.nl/index.php

astridvrensen_rodehuis

UITGELICHT: Astrid Vrensen op Running Concert, binnen kijken in de Antoniestraat!

Dit is waar onze evenementen voor staan. Wat is er mooier dan eindelijk eens binnen te mogen kijken in dat ene, opvallende, statige huis in de buurt? Die mogelijkheid is er nu en wordt geboden door de bewoners van een prachtig pand aan de Antoniestraat.

Bij zo’n bijzondere locatie hoort een gevestigde naam, een sterk staaltje cultuur uit de Burgwal, al sinds het begin verbonden aan onze serie evenementen. Ja, ook deze editie zal Astrid Vrensen weer aanwezig zijn! Met haar overweldigende, prachtige sopraan en opera zang beloofd haar optreden weer een mooi onderdeel van  het programma te worden. We kijken er naar uit!

http://www.astridvrensen.nl/

MIDSUMMER BURGWAL RUNNING CONCERT
Datum: zondag 21 mei
Locatie: 4 locaties in en rondom de Burgwal
Tijd: 14:30 – 17:30 uur
Entree: 12,50 euro (inclusief een glaasje bubbels vooraf + 1 glas wijn)

Wil je ook genieten van deze bijzondere muzikale middag? Wacht niet langer, en meld je nu aan voor dit unieke concert! Bestel kaarten via info@midsummerburgwal.nl o.v.v. je naam en het aantal kaarten.