Midsummer

De Midsummer Burgwal is een zomer evenement dat geboren is uit het idee om Cultuur en Historie samen te smelten in de bijzondere Burgwalbuurt. Iedereen kent het wereld beroemde theaterstuk van William Shakespeare. Dit vormt de inspiratie om bewoners en enthousiaste bezoekers op een (mid-) zomer avond te laten genieten van een prachtige theatervoorstelling omzoomd door muziek.

Doel
Deze bijzondere avond zal de bewoners meer saamhorigheid geven. Onder het genot van de ultieme combinatie van cultuur (theater) en historie (de Burgwal) hebben de bewoners de kans om elkaar beter te leren kennen, wat de sociale banden onder de bewoners zal versterken. De bewoners van deze buurt zijn gekenmerkt door creativiteit en bovengemiddeld cultureel geinteresseerd (bron: WDM). Dit is dus bij uitstek een evenement dat aansluit bij de interesse van de bewoners. De eeuwen oude architectuur van de buurt de Burgwal vormt het decor van deze avond. Men zal dus niet alleen van het theater genieten maar ook van hun eigen leefomgeving.

Voor ieder wat wils en bijzondere trailer Haarlemse film Kenau
In 2014 was het de eer aan de nieuwe stadsdichter van Haarlem Nuel Gieles om het evenement te openen. Daarna volgt een unieke line-up van artiesten uit de Burgwal buurt. Voor ieder wat wils! Voor het derde jaar op rij mag het publiek genieten van de betoverende klanken van pianist Thomas Beijer (een optreden dat wordt ondersteund door Andriessen Piano’s – Vleugels). De dansers van de Vos Dance Studio’s brengen het publiek in vervoering. Adrienne West – vorig jaar de special guest – is de hoofdact. En vele nieuwe optredens: The Chet Baker Selection, onder leiding van Burgwal bewoner Erik Sinnige, klassiek saxofoon van het Noota Saxophone Duo, Erik Groenestein op elektrische harp en singer / songwriter Annika IJdo met haar act Rivers. De coverband Bonafied zal voor een spetterende afsluiting zorgen. Kan het nog bijzonderder? Jazeker! Speciaal voor de Midsummer Burgwal is een trailer gemaakt van de film Kenau. Saillante details: de dochter van herenkapper Do Bartels speelt een rol in de film en Kenau Simonsdochter Hasselaer woonde rond 1554 in de Spaarnwouderstraat. Geweldig dat de film voor het eerst werd vertoond op deze unieke zomeravond in de Burgwal buurt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s