RUNNING CONCERT 2016 GROOT SUCCES!

Mids 2014_web header_algemeenZondag 22 maart was het zover: het eerste Midsummer Burgwal Running Concert. Het concept, 4 artiesten met 4 huiskamerconcerten op 4 prachtige locaties, zorgde voor een bijzondere culturele en oorstrelende zondagmiddag. Een groot succes; dat dit eerste Running Concert uitverkocht zou zijn had de organisatie nooit durven hopen. Kenmerkende artiesten van hoog niveau, ieder op een prachtige locatie, hebben het enthousiaste publiek op de zonnige zondagmiddag volop laten genieten van het moois dat de Burgwalbuurt te bieden heeft. Bezoekers, gastheren en -vrouwen en artiesten ontzettend bedankt voor de bijdrage aan het enorme succes!

Midsummer Burgwal Running Concert
4 locaties, 4 artiesten, 4 huiskamerconcerten in de Burgwalbuurt. Alle elementen kwamen perfect samen om bezoekers een heerlijke, culturele middag te bezorgen. Galerie SPW59, gevestigd in de Spaarnwouderstraat en beschikbaar gesteld door Annette & Alexa, leek met het optreden van Adrienne West heel even op een nachtclub in New York. Het publiek kon niet alleen genieten van de prachtige jazz sounds van Adrienne West, begeleid door Fred Leeflang (tenor saxofoon) en diens zoon (contrabas), maar ook van indrukwekkende kunst aan de karakteristieke bakstenen muren. In het voormalige pakhuis van Frank & Gemma Bonarius, trotse eigenaren van Andriessen Vleugels en Piano’s, was een indrukwekkende vleugel geplaatst om de jonge en zeer getalenteerde Carter Muller een adembenemend podium te geven. De bezoekers waren zeer onder de indruk van de 13 jarige virtuoos! Ernst & Miek Millaard ontvingen in hun zeer charmante woning de winnares van de Stem van Haarlem, Barbara Menting, waar zij de sterren van de hemel zong. De musical Hair deed de bezoekers mee neuriën en de prachtige, intieme ruimte maakte de setting compleet. Het vierde concert vond plaats in een pand dat al bijna 100 jaar staart naar het soms kabbelende, soms woeste Spaarne. Rust & romantiek zijn de heersers van dit huis, waar Astrid Vrensen de romantiek heeft vertolkt en de rust heeft doen verbreken met haar overweldigende, prachtige sopraan en opera zang. Aart & Mariejanne opende in deze parel aan het Spaarne voor ons haar deuren. Het totale programma toonde met recht de culturele rijkdom van de Haarlemse Burgwalbuurt!

Met dank aan:
Gemeente Haarlem, Wijkraad Burgwal, Verhuurbedrijf Hangjas, Imago Printing, Andriessen piano’s-vleugels, Galerie SPW59 en PSB-coaching en advies Mariejanne van den Hoek.

“Wat een leuke optredens en een geweldige organisatie”

“We hebben allemaal ontzettend genoten van het programma”

“M.b.t. de kwaliteit van de concerten, “chapeau!”

4 edities Midsummer Burgwal Grachtenconcert
De Midsummer Burgwal is een zomer evenement dat in 2010 geboren is uit het idee om Cultuur en Historie samen te smelten in de bijzondere Burgwalbuurt. Na 4 edities van het Haarlemse grachtenfestival worden er dit jaar kleinere evenementen georganiseerd. Het doel van deze evenementen is om een fonds te creëren voor een nieuwe editie van het grachtenconcert in de Vissersbocht, begin September 2016.

Houd onze website en social media in de gaten voor nieuwe initiatieven!

Lees hier het persbericht: PERSBERICHT_MidsummerBurgwal_RunningConcert2015.